Apartmani Adriana Omišalj

Deutsch English Hrvatski


Kontakt

Kontaktirajte nas:


Tel +385 51 847 664


Sol-tours d.o.o.


Neka Vas Omišalj začara

Omišaljski grb

Omišalj je jedino naselje koje se u Riječkom zaljevu vidi sa svih strana. Na visini od 85 metara, na sjeverozapadnoj strani otoka Krka dominira gotovo tri kilometra dugim zaljevom. Takva pogodnost upala je u oči već pretpovijesnim stanovnicima, pa i život Omišlja traje već desecima tisuća godina.


Omišalj se prvi put spominje 1153. godine. Danas, kao jedno od najstarijih mjesta na otoku, Omišalj je važno glagoljaško i kulturno središte.


Zavojite kamene uličice stare gradske jezgre i zbijeni nizovi kuća čuvaju u sebi dragocjenu kulturnu i povijesnu baštinu. Dobar početak za upoznavanje s omišljankom baštinom nesumnjivo je mjesni Lapidarij, mala zbirka kamenih spomenika koja pruža cjelovit uvid u omišljansku povijest. Osim bogate kulturno povijesne baštine, dio ponude čine i hoteli, depandanse, autokamp, privatni smještaj te restorani i konobe s bogatom gastronomskom ponudom.


Zračna luka Rijeka u neposrednoj je blizini Omišlja što uvjetuje ugodan dolazak. Lokacija Omišlja je odlična za upoznavanje koliko otoka Krka tako i kopna spojena Krčkim mostom.


Povijest

centar grada folklor slikovita sporedna uličica stari grad Prikešte centar grada Prikešte centar grada spomenik II. svjetskog rata Fulfinium Monas park Dubeč park Dubeč duga preko starog grada Omišlja pogled iz starog grada pogled iz starog grada noću


Sport i slobodno vrijeme

minijaturne jahte parajedrenje ribolov nogomet veslanje jedrenje pjevači u starom gradu jedrenje


Otkrijte otok Krk    Naše plaže    Otkrijte naše apartmane